ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«Κάθε φορά που ανοίγω δρόμο στη ζωή…»


    «Κάθε φορά που ανοίγεις δρόμο στη ζωή
     μην περιμένεις να σε βρει το μεσονύχτι
     έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί
     γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ.» 
     Νίκος Γκάτσος



Στην εποχή που διανύουμε είναι πολλά αυτά που φαίνονται προσωρινά και εύθραυστα. Οι μέχρι σήμερα βεβαιότητές μας καταρρέουν. Αισθανόμαστε μόνοι, μπερδεμένοι και ανυπεράσπιστοι. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε πως αυτό που τελικά ενώνει τους ανθρώπους είναι η αμφιβολία και η αβεβαιότητα ενώ αυτό που τους χωρίζει είναι οι  βεβαιότητές τους. Ζούμε καινούργιες καταστάσεις που θα μας βοηθήσουν να επανεκτιμήσουμε την πραγματικότητά μας. Ίσως είναι η ώρα να παραιτηθούμε από ό,τι πιστεύαμε πως πρέπει να είναι η ζωή μας και να αγκαλιάσουμε τη νέα ζωή που προσπαθεί να βρει τρόπο να εισχωρήσει στη συνείδησή μας. 

Ο Νίκος Γκάτσος με τους στίχους του μας μιλάει για κείνο το δίχτυ που απλώνεται μπροστά μας, κάθε φορά που πάμε να κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα στη ζωή. Η προσωπικότητά μας φοβάται την αλλαγή γιατί θέλει μόνο να ελέγχει. Δεν ξέρει να αφήνεται. Θέλει να γνωρίζει, δεν θέλει να μαθαίνει. Όμως η μάθηση είναι βιωματική ανακάλυψη και όχι πληροφόρηση. Γι αυτό:

«Αν κάποτε στα βρόχια του πιαστείς
κανείς δεν θα μπορέσει να σε βγάλει
μονάχος βρες την άκρη της κλωστής
κι αν είσαι τυχερός ξεκίνα πάλι»

Κάθε άνθρωπος έχει να αντιμετωπίσει τον πόνο, την ενοχή και την απώλεια. Αυτά αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ο περιοριστικός και δεσμευτικός τους χαρακτήρας είναι δεδομένος. Όμως όλοι μας μπορούμε να επιλέξουμε μια στάση απέναντι στις δυσκολίες, αποδεικνύοντας έτσι την ελευθερία μας!


Οι ομαδικές συναντήσεις προσωπικής ανάπτυξης μπορούν να ειπωθούν και ως ένα κοινωνικό εργαστήριο. Μέσα από τη συμμετοχή μας στην ομάδα μας δίνεται η δυνατότητα να επαναδομήσουμε τη στάση απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους. Μπορούμε μέσα σ’ ένα πλαίσιο ασφάλειας να ανακαλύψουμε τα μοντέλα σχέσεων που έχουμε αφομοιώσει και αν χρειαστεί να κάνουμε τις απαραίτητες για μας αλλαγές.
Γιατί για να πάω μπροστά χρειάζεται να μάθω πρώτα που βρίσκομαι.

Ας συναντήσουμε μέσα μας κάθε τι που μέχρι τώρα απαρνιόμασταν για κάποιο λόγο. Ας επιτρέψουμε να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας χωρίς να τον φοβόμαστε πια. Εμπεριέχουμε την αγάπη, την συμπόνια και την κατανόηση.
Ας συναντηθούμε με μας και τους άλλους!

(Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο της Ενδοχώρας,
 210-7241593)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου